banner
banner
banner

«Πίτα» με σταφύλια και γιαούρτι

Συνταγή

«Πίτα» με σταφύλια και γιαούρτι
Υλικά

4 αβγά
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ φλ. μέλι
1 δόση βανιλίνη
6 κ.γ. κορν φλάουρ
500 γρ. σταφύλια χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. λευκά αμύγδαλα ελαφρά καβουρδισμένα
3 -4 κ.σ. καστανή ζάχαρη, αν θέλουμε

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ° C. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος (με ύψος 3 εκ. και πλευρά 20 εκ.)  και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περισσό. Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σκορπίζουμε τα μισά από τα σταφύλια στο πυρέξ και ρίχνουμε επάνω το μείγμα γιαουρτιού. Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα σταφύλια και ψήνουμε για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιούμε) και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα. Γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 150ο C  και ψήνουμε για λίγο ακόμα, να καραμελώσει η ζάχαρη. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την ζάχαρη, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε ακόμα 8 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε για 15 λεπτά και το σερβίρουμε σε κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος