Follow us

Πίτα ανοιχτή με κεράσια και κρέμα από σιμιγδάλι

Πίτα ανοιχτή με κεράσια και κρέμα από σιμιγδάλι

Υλικά

Υλικά

800 γρ. κεράσια

250 γρ. φύλλο κρούστας (μπακλαβά)

Για την κρέμα:

1 lt φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

150 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

1 δόση βανιλίνης

Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Κανέλλα τριμμένη

Για την γαρνιτούρα: άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο.

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Στρώνουμε σε ταψί τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα–ένα και πασπαλίζοντας με κανέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει λίγο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει η κρέμα, χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε αργά-αργά στην κρέμα ανακατεύοντας γερά με τον αβγοδάρτη.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει τελείως και την απλώνουμε επάνω στα φύλλα.

Στρώνουμε από πάνω τα κεράσια και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.

A.T.