Follow us

Πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς

Πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς

Υλικά

υλικά

1κ. πιπεριές Φλωρίνης

200 γρ. καυτερές πιπεριές 

600 γρ. ζάχαρη

50 ml κόκκινο κρασί 

αλάτι

παρασκευή

Πλένουμε και στεγνώνουμε όλες τις πιπεριές.

Κόβουμε το κοτσάνι από τη βάση του και τις χωρίζουμε στη μέση κατά μήκος.

Αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες και τα σπόρια.

Αυτό το κάνουμε με ιδιαίτερη προσοχή στις καυτερές πιπεριές, γιατί εκεί συγκεντρώνεται η κάψα τους.

Κόβουμε πάλι στα δυο κατά μήκος τις μεγάλες πιπεριές και κατόπιν, τις κόβουμε οριζόντια, σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.

Κόβουμε σε ανάλογα κομματάκια και τις καυτερές πιπεριές.

Τις βάζουμε σε ανάλογου μεγέθους κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε επάνω τη ζάχαρη, το κρασί και 1/4 του κ.γ.

αλάτι.

Μόλις πάρει βράση μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει.

Κατόπιν, περνάμε το μείγμα από το μύλο του πουρέ, ανακατεύοντας με κουτάλι ώστε να περάσει όλος ο πολτός.

Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ακόμα 30' περίπου, ανακατεύοντας και αφαιρώντας τον αφρό που θα σχηματίζεται στην επιφάνεια.

Για να διαπιστώσουμε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη ρίχνουμε μια μικρή κουταλίτσα σε κρύο πιατάκι (το έχουμε βάλει από πριν στο ψυγείο).

Αν διατηρήσει το σχήμα της είναι έτοιμη, ενώ αν απλώσει αμέσως χρειάζεται περισσότερο πήξιμο.

Κλείνουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τη σφραγίζουμε με τη μέθοδο που χρησιμοποιούμε γενικά στις μαρμελάδες και τις σάλτσες.

Είναι ιδανική για να συνοδεύσει με πρωτοτυπία φρέσκα μαλακά τυριά, σαν το ανθότυρο ή τη ρικότα, αλλά και τυριά με έντονη γεύση, όπως μια σκληρή παλαιωμένη γραβιέρα, πεκορίνο, παρμεζάνα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.