Follow us

Πασχαλινά σκαλτσούνια (συνταγή από το Βιτάμ)

Πασχαλινά σκαλτσούνια (συνταγή από το Βιτάμ)

Υλικά

Υλικά για 50-60 σκαλτσούνια:

Για τη ζύμη:

350 γρ. Βιτάμ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. γάλα

4 κρόκους αυγού + 1 κρόκο για άλειμμα

Για τη γέμιση:

½ κιλό μαλακή μυζήθρα γλυκιά

½ κιλό ανθότυρο

250 γρ. ζάχαρη

100 γρ. μέλι

2 ασπράδια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800 βαθμούς
2.Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το αλεύρι, τους κρόκους και το γάλα.


3.Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη, το μέλι, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.


4.Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή φλιτζάνι, κόβουμε το φύλλο σε κύκλους.

Βάζουμε λίγη γέμιση στο μισό κύκλο και διπλώνουμε το υπόλοιπο από πάνω σε σχήμα μισοφέγγαρο.

Πατάμε τις άκρες για να το σφραγίσουμε.

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ.


5.Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό.

Αλείφουμε τα καλτσούνια και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά.


6.Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλλα.



Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος

3.Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη, το μέλι, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. 4.Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή φλιτζάνι, κόβουμε το φύλλο σε κύκλους. Βάζουμε λίγη γέμιση στο μισό κύκλο και διπλώνουμε το υπόλοιπο από πάνω σε σχήμα μισοφέγγαρο. Πατάμε τις άκρες για να το σφραγίσουμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ. 5.Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό. Αλείφουμε τα καλτσούνια και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά. 6.Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλλα. Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτάΧρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος

Επίσης...

Νηστίσιμο Κέικ με Μπανάνα, Σοκολάτα και Μέλι

Ένα κέικ σκέτο άρωμα, που δεν χρειάζεται μίξερ, γίνεται πανεύκολα και αναδεικνύει όσο κανένα άλλο την μπανάνα, που μπαίνει ολόκληρη.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Χοιρινά Φιλετάκια με Μαύρη Μπίρα, Λεμόνι και Μέλι

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που γίνεται με ό,τι υπάρχει πιο πρόχειρο: με χοιρινό φιλέτο, φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.

Μελόπιτα

Πώς θα φτιάξεις μελόπιτα.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Χοιρινά Φιλετάκια με Κρόκο Κοζάνης και Μέλι

Η συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με κρόκο Κοζάνης και μέλι.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Χαλβάς με Μέλι

Η συνταγή για χαλβά με μέλι.