Follow us

Πασχαλινά κουλουράκια (συνταγή από το Βιτάμ)

Πασχαλινά κουλουράκια (συνταγή από το Βιτάμ)

Υλικά

Υλικά για 20-30 τεμάχια:

9 αυγά ολόκληρα

220 γρμ Βιτάμ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

440 γρμ ζάχαρη

120 γρμ γάλα 3,5%

1 φακελάκι αμωνίας (35γρ.)

3 καψούλια βανίλιας

1.800 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ την ζάχαρη με το Βιτάμ και τα αυγά έως ότου το μίγμα ασπρίσει και αφρατέψει
Σε ένα μικρό σκεύος ρίξτε το γάλα και θερμάνετε το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Προσθέστε την αμωνία και ανακατέψτε έως ότου λιώσει.


Όταν αφρατέψει το μίγμα του Βιτάμ με την ζάχαρη και τα αυγά ρίξτε το σε μια βαθιά λεκάνη
Στην συνέχεια, ρίξτε στην ίδια λεκάνη το χλιαρό γάλα με την λιωμένη αμωνία και ανακατέψτε ελαφρά
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά μαζί με τις βανίλιες,ανακατέψτε ελαφρά και μετά ζυμώστε για λίγο
Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά
συνέχεια, πλάστε το για πολύ λίγο και φτιάξτε τα κουλουράκια σας σε ότι σχήμα θέλετε
Αλείψτε τα με ένα πινέλο με τον κρόκο του αυγού
Τοποθετήστε τα σε Βιταμωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-1800 C για 20 – 30 λεπτά

Τip : Μπορείτε να βάλετε στην ζύμη και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για περισσότερη γεύση και άρωμα


Χρόνος Προετοιμασίας :45
Χρόνος Ψησίματος :30
Βαθμός Δυσκολίας :Εύκολος




Χρόνος Προετοιμασίας :45Χρόνος Ψησίματος :30Βαθμός Δυσκολίας :Εύκολος

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.