Υλικά
Υλικά για 20-30 τεμάχια:
9 αυγά ολόκληρα
220 γρμ Βιτάμ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
440 γρμ ζάχαρη
120 γρμ γάλα 3,5%
1 φακελάκι αμωνίας (35γρ.)
3 καψούλια βανίλιας
1.800 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ την ζάχαρη με το Βιτάμ και τα αυγά έως ότου το μίγμα ασπρίσει και αφρατέψει
Σε ένα μικρό σκεύος ρίξτε το γάλα και θερμάνετε το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε την αμωνία και ανακατέψτε έως ότου λιώσει.
Όταν αφρατέψει το μίγμα του Βιτάμ με την ζάχαρη και τα αυγά ρίξτε το σε μια βαθιά λεκάνη
Στην συνέχεια, ρίξτε στην ίδια λεκάνη το χλιαρό γάλα με την λιωμένη αμωνία και ανακατέψτε ελαφρά
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά μαζί με τις βανίλιες,ανακατέψτε ελαφρά και μετά ζυμώστε για λίγο
Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά
συνέχεια, πλάστε το για πολύ λίγο και φτιάξτε τα κουλουράκια σας σε ότι σχήμα θέλετε
Αλείψτε τα με ένα πινέλο με τον κρόκο του αυγού
Τοποθετήστε τα σε Βιταμωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-1800 C για 20 – 30 λεπτά
Τip : Μπορείτε να βάλετε στην ζύμη και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για περισσότερη γεύση και άρωμα
Χρόνος Προετοιμασίας :45
Χρόνος Ψησίματος :30
Βαθμός Δυσκολίας :Εύκολος