banner
banner
banner

Παστελαριές

Συνταγή

Παστελαριές
Υλικά

30 σύκα αποξηραμένα, ανοιγμένα στη μέση κατά μήκος, ενωμένα στη βάση
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
2 φλ.τσ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
10-15 φρέσκα φύλλα δάφνης

banner
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μπαχαρικά, το σουσάμι και την καρυδόψυχα. Απλώνουμε περίπου 2 κ.γ. από το μείγμα στα μισά ανοιγμένα σύκα και κατόπιν τα ενώνουμε με τα άλλα μισά σύκα (από την εσωτερική τους πλευρά) πιέζοντας καλά να κολλήσουν μεταξύ τους. Θα βγουν 15 ζευγάρια σύκων (ασκάδες). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο και απλώνουμε τις παστελαριές σε ταψί τοποθετώντας ανάμεσά τους τα δαφνόφυλλα. Τις ψήνουμε 15’- 20’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Όταν κρυώσουν τελείως μπορούμε να τις διατηρήσουμε σε μεταλλικά δοχεία που κλείνουν καλά, για πολλούς μήνες.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος