banner
banner

Παρφέ καραμέλας (Από το αρχείο της Γιώτης ΑΕ)

Συνταγή

Παρφέ καραμέλας (Από το αρχείο της Γιώτης ΑΕ)
Υλικά

1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
850 ml (4 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
60 γραμ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη
150 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζαχαρούχο γάλα
20 γραμ.(4 κουτ. σούπας) ρούμι
1 φάκελο Garni με γεύση Βανίλια 100 γρ. ΓΙΩΤΗΣ
2 φάκελα Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
4-5 σταγόνες χυμό λεμόνι

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε τη λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα  στο ψυγείο.
Βάζετε στη φωτιά  τη ζάχαρη  με το λεμόνι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σκουρύνει το χρώμα της καραμέλας και γίνει καφέ ανοικτό.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το ρούμι και αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αναμιγνύετε  με την κρύα καραμέλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο σοκολάτας.
Σε μία στρογγυλή φόρμα με σούστες Νο 24 απλώνετε με τη βοήθεια ενός κορνέ το μίγμα Παγωτό Σοκολάτα κάνοντας κύκλους και  αφήνοντας κενό μεταξύ των κύκλων. Γεμίζετε τα κενά  με Παγωτό Καραμέλα χρησιμοποιώντας κουτάλι ή κορνέ. Από πάνω βάζετε  λίγο από το γλάσο  σοκολάτας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές.
Γαρνίρετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας και την Κουβερτούρα  σε Νιφάδες.
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Για να το ξεφορμάρετε  χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι  και ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος