Follow us

Παρφέ καραμέλας (Από το αρχείο της Γιώτης ΑΕ)

Παρφέ καραμέλας (Από το αρχείο της Γιώτης ΑΕ)

Υλικά

Υλικά

1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

850 ml (4 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα

60 γραμ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη

150 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζαχαρούχο γάλα

20 γραμ.(4 κουτ. σούπας) ρούμι

1 φάκελο Garni με γεύση Βανίλια 100 γρ. ΓΙΩΤΗΣ

2 φάκελα Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

1 φάκελο Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ

4-5 σταγόνες χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Προσθέτετε τη λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο.Βάζετε στη φωτιά τη ζάχαρη με το λεμόνι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σκουρύνει το χρώμα της καραμέλας και γίνει καφέ ανοικτό.Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε το ρούμι και αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει.Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αναμιγνύετε με την κρύα καραμέλα.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο σοκολάτας.Σε μία στρογγυλή φόρμα με σούστες Νο 24 απλώνετε με τη βοήθεια ενός κορνέ το μίγμα Παγωτό Σοκολάτα κάνοντας κύκλους και αφήνοντας κενό μεταξύ των κύκλων.

Γεμίζετε τα κενά με Παγωτό Καραμέλα χρησιμοποιώντας κουτάλι ή κορνέ.

Από πάνω βάζετε λίγο από το γλάσο σοκολάτας.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές.Γαρνίρετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας και την Κουβερτούρα σε Νιφάδες.Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη.

Για να το ξεφορμάρετε χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι και ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.