Υλικά
1 κούπα σπορέλαιοΥλικά:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 δόσεις βανίλιας σε σκόνη
αλεύρι μαλακό (περίπου 1 κιλό – όσο χρειαστεί για να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια)
Εκτέλεση
1.
Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, τις βανίλιες και τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού.2.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα. 3.
Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακιά και λεία ζύμη.4.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μικρές πλεξούδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.5.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170?C για περίπου 10-12 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα κάνουμε).
Όταν ροδίσουν, είναι έτοιμα!Tips:1.
Είναι ωραία κουλουράκια και για το Πάσχα!2.
Μην τα πλάσετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ναταλίας Δραγούμη "Μαγειρεύοντας με την κόρη μου", εκδόσεις Μίνωας.