Follow us

Παντεσπάνι σοκολάτας με κρέμα σοκολάτας και “μαρμελάδα” μανταρίνι

Παντεσπάνι σοκολάτας με κρέμα σοκολάτας και “μαρμελάδα” μανταρίνι

Υλικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:

1 1/3   φλ. αλεύρι

1 φλ. ζάχαρη

1  φλ. κακάο σκόνη

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

½ φλ. βούτυρο αγελαδινό

1 φλ. γάλα

Για την κρέμα βουτύρου-σοκολάτας:

230 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. κουβερτούρα 60% κακάο, σε μικρά κομμάτια

120 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κρόκοι αβγών

2 κ.σ. κονιάκ

Για τη “μαρμελάδα” μανταρινιού

5 μεγάλα μανταρίνια

100 ml νερό

400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα μανταρίνια, αφαιρώντας όσο περισσότερο γίνεται τις μεμβράνες και κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες με κοφτερό μαχαίρι.

Τις βράζουμε 1 λεπτό και στραγγίζουμε.

Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες του μανταρινιού και αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει το σιρόπι και να γίνουν οι φλούδες διάφανες.

Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει η “μαρμελάδα”. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C..

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι σε μπολ.

Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τον αβγοδάρτη ή με κουτάλι ή και με δύο πιρούνια (αν υπάρχουν σβόλοι αλευριού δεν πειράζει).

Μεταφέρουμε τον χυλό στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού την κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού.

Το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα βουτύρου-σοκολάτας: χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Μόλις κρυώσει αρκετά, την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά.

Απλώνουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Απλώνουμε επάνω στην κρέμα τη “μαρμελάδα” μανταρινιού και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.

Το γλυκό γίνεται ακόμη πιο θεαματικό αν το στολίσουμε με πολύ λεπτές φέτες φρέσκου πορτοκαλιού και κόκκινα φρούτα.

Α.Τ.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.