Follow us

Παντεσπάνι, σοκολάτα με κρέμα τυριού και ζελέ φράουλα

Παντεσπάνι, σοκολάτα με κρέμα τυριού και ζελέ φράουλα

Υλικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

1 1/3  φλ. αλεύρι

1 φλ. ζάχαρη

1  φλ. κακάο σκόνη

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

½ φλ. βούτυρο αγελαδινό

1 φλ. γάλα

Για τη γέμιση

1 ⅕ φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

5 φλ. ζάχαρη άχνη ζάχαρη 

500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. μπράντι

2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

1 δόση βανιλίνη

Για το ζελέ

1 έτοιμη συσκευασία ζελέ φράουλα ή κεράσι

1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες στα δύο ή  κεράσια χωρίς το κουκούτσι χωρισμένα στα δύο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι σε μπολ.

Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τον αβγοδάρτη ή με κουτάλι ή και με δύο πιρούνια (αν υπάρχουν σβόλοι αλευριού δεν πειράζει).

Μεταφέρουμε τον χυλό στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού την κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού.

Το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα: δουλεύουμε το βούτυρο με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη λίγη-λίγη (περιμένουμε να ενωθεί κάθε δόση με το βούτυρο πριν ρίξουμε την επόμενη).

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μαστίχα, τη βανιλίνη και το μπράντι και δουλεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να πήξει λίγο.

Συνθέτουμε το γλυκό: απλώνουμε επάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και επάνω στην κρέμα τακτοποιούμε τις φράουλες ή τα κεράσια, πολύ καλά στραγγισμένα.

Ρίχνουμε από πάνω το ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

A.T.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι σε μπολ. Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τον αβγοδάρτη ή με κουτάλι ή και με δύο πιρούνια (αν υπάρχουν σβόλοι αλευριού δεν πειράζει). Μεταφέρουμε τον χυλό στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού την κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού. Το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα: δουλεύουμε το βούτυρο με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη λίγη-λίγη (περιμένουμε να ενωθεί κάθε δόση με το βούτυρο πριν ρίξουμε την επόμενη). Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μαστίχα, τη βανιλίνη και το μπράντι και δουλεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να πήξει λίγο. Συνθέτουμε το γλυκό: απλώνουμε επάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και επάνω στην κρέμα τακτοποιούμε τις φράουλες ή τα κεράσια, πολύ καλά στραγγισμένα. Ρίχνουμε από πάνω το ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν σερβίρουμε. A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.