banner
banner
banner

Πανακότα με γιαούρτι

Συνταγή

Πανακότα με γιαούρτι
Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
8-9 φύλλα ζελατίνης
1 δόση βανιλίνη
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη

banner
Εκτέλεση

 Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, στύβουμε τη ζελατίνη καλά με τα χέρια μας και τη μεταφέρουμε στην κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε και την βανιλίνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί απολύτως. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, βρέχουμε 6–8 φορμάκια (ή μια φόρμα με τρύπα στη μέση) και γεμίζουμε με την κρέμα. Αφήνουμε 5–6 ώρες στο ψυγείο να σφίξει. Ξεφορμάρουμε (αν έχουμε την πανακότα σε φορμάκια) και γαρνίρουμε με κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας μας (φράουλα, βύσσινο, κεράσι, φρούτα του δάσους).


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος