banner
banner
banner

Πανακότα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο και σάλτσα από φρέσκα κεράσια

Συνταγή

Πανακότα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο και σάλτσα από φρέσκα κεράσια
Υλικά για 6-8 άτομα

1 lt κρέμα γάλακτος
¾ φλ. ζάχαρη
2 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών
1 αστεροειδής γλυκάνισος 
4 -5 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ./το ένα  ή 10 –12  γρ. ζελατίνη σε σκόνη
Για τη σάλτσα
3 φλ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι κομμένα στα δύο
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη
¾ φλ. φύλλα φρέσκια μέντας

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της μέντας.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε αντικολλητικό σκεύος, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κεράσια, το μέλι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει το μείγμα τη μορφή μαρμελάδας χωρίς να λιώσουν τα κεράσια, γύρω στα 15 -20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και 2 –3 κουταλιές της σούπας νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα της μέντας κομμένα με το χέρι σε κομματάκια. Αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα ταψάκι με κρύο νερό να την καλύπτει και την αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε σκόνη τη ρίχνουμε σε λίγο καυτό νερό και την ανακατεύουμε συνεχώς  και σχολαστικά να διαλυθεί τελείως (είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουν αδιάλυτοι κόκκοι). Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους με τον αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν. Τους μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι με χέρι και προσθέτουμε την κρέμα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ανακατεύουμε και βάζουμε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί (το ακουμπάμε στα χείλη μεγαλύτερης κατσαρόλας με βραστό νερό –δεν πρέπει να αγγίζει το νερό).  Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι λίγο πριν από το σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και προσθέτουμε τη ζελατίνη σε φύλλα στυμμένη ή τη διαλυμένη ζελατίνη σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα απολύτως ομοιογενές μείγμα. Βρέχουμε 6–8 μπολάκια, τα τινάζουμε να φύγει το περισσό νερό και μοιράζουμε την κρέμα. Βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες πριν σερβίρουμε. Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα κεράσια –μέλι -μέντα. Στολίζουμε με ένα φύλλο φρέσκιας μέντας.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος