Υλικά
Υλικά
Γρανίτα μελιού
130 γρ. μέλι
375 γρ. μεταλλικό νερό
Ζελέ από Pedro Ximenez
200 ml Pedro Ximenez
6 γρ. ζελατίνη
Sauce anglaise με θυμάρι
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι
80 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. θυμάρι
Παγωτό με ταχίνι
9 κ.σ. ζάχαρη
4 κρόκοι
4 κ.σ. ταχίνι
1 κούπα φρέσκο γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Παστέλι με σουσάμι
4 ½ κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. νερό
1 ½ κ.σ. σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
½ κ.σ. σουσάμι μαύρο καβουρδισμένο
Παρασκευή
Γρανίτα μελιού Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι.
Παγώνουμε τη γρανίτα.
Αφού παγώσει, τη χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει, και ξαναπαγώνουμε.Ζελέ από Pedro Χimenez Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και τις ανακατεύουμε με το κρασί, αφού πρώτα το ζεστάνουμε.
Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να πήξει.Sauce anglaise με θυμάρι Βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα, το γάλα και το θυμάρι.
Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα και μετά το ρίχνουμε στο γάλα με την κρέμα και το θυμάρι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η σάλτσα (80° C).
Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και σε μπεν μαρί.Παγωτό με ταχίνι Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα, τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτοντας στο τέλος το ταχίνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά έως 80° C μέχρι να δέσει, και στη συνέχεια το κρυώνουμε στο ψυγείο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή εωσότου παγώσει.Παστέλι με σουσάμι Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, το κάνουμε καραμέλα και ρίχνουμε το σουσάμι.
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει.
Σπάζουμε το παστέλι σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο παγωτό, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Όλη η Σαρακοστή σε ένα επιδόρπιο, με ουδόλως νηστίσιμο χαρακτήρα.
Αν αυτό δεν είναι όμως δάνειο από την παράδοση, τότε τι είναι;