Follow us

Παγωτό παρφέ σοκολάτα-καφέ με μπισκότα

Παγωτό παρφέ σοκολάτα-καφέ με μπισκότα

Υλικά

υλικά

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κουβερτούρα 

100 ml δυνατό γαλλικό καφέ, εσπρέσσο ή στιγμιαίο καφέ, ανάλογα με το γούστο σας

200 ml κρέμα γάλακτος

110 γρ. ζάχαρη

5 κρόκους από πολύ φρέσκα αβγά

10-12 μπισκότα σπέκουλος

κακάο σκόνη για το σερβίρισμα

παρασκευή

Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά ψίχουλα και τα κρατάμε στην άκρη.

Σιγοβράζουμε τον καφέ με τη ζάχαρη για 2'.

Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρολάκι για να κάνουμε μπαιν μαρι.

Σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε σταδιακά τον καφέ.

Στερεώνουμε το σκεύος επάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που σιγοβράζει και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει.

Το αποσύρουμε από το μπαιν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει τελείως το μείγμα.

Σπάμε σε κομμάτια τη σοκολάτα, τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί και την προσθέτουμε στην κρέμα που ετοιμάσαμε.

Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφρειά σαντιγύ (σαν γιαούρτι) και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στην κρέμα σοκολάτας-καφέ, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή φόρμα του κέικ (αν πρόκειται να το παρουσιάσουμε ολόκληρο σαν τούρτα) και αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.

Για να ξεφορμάρουμε ολόκληρο το παγωτό βουτάμε στιγμιαία τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με κακάο μέσα από μικρό σουρωτήρι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.