Follow us

Παγωτό παρφέ σοκολάτα

Παγωτό παρφέ σοκολάτα

Υλικά

υλικά

150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

2 φρέσκα αβγά

2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

κακάο για γαρνίρισμα

φρούτα του δάσους για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

για τη γκανάς:

125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη

παρασκευή

(η συνταγή αυτή ετοιμάζεται από την προηγουμένη)Ετοιμάζουμε τη γκανάς: σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε τα 125 γρ.

κρέμας και βράζουμε 1' ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα (μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που βράζει).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες το λιγότερο.

Την επομένη τη ζεσταίνουμε ελαφρά σε μπαιν μαρι (επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) για να μαλακώσει.

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών και τους προσθέτουμε στη γκανάς ανακατεύοντας με το σύρμα.

Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Χτυπάμε τα 150 ml κρέμας σε ελαφρειά σαντιγύ (μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι).

Την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας σταδιακά και ανακατεύοντας απαλά.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε δοχείο παγωτού ή σε φόρμα, αν θέλουμε να το παρουσιάσουμε σαν τούρτα.

Θα πρέπει να μείνει στην κατάψυξη 3-4 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Για να ξεφορμάρουμε εύκολα έχουμε ντύσει τη φόρμα με μεμβράνη.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Καλύπτουμε το παγωτό με κακάο που πασπαλίζουμε μέσα από λεπτό σουρωτήρι.

Στολίζουμε με κόκκινα φρούτα του δάσους (φραγκοστάφυλα, φραμπουάζ, μύρτιλλα) στο κέντρο της τούρτας.

Το σερβίρουμε με κρέμα σαντιγύ στο πλάι.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.