Follow Tasty Guide

Παγωτό παρφέ πορτοκάλι με Γκραν μαρνιέ

Παγωτό παρφέ πορτοκάλι με Γκραν μαρνιέ

Υλικά

υλικά

100 ml κρέμα γάλακτος

90 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

50 ml λικέρ Γκραν Μαρνιέ

70 γρ. ζάχαρη

3 κρόκους πολύ φρέσκων αβγών (75 γρ.)

φλούδα πορτοκαλιού

λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

παρασκευή

Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού σε σπιρτάκια.

Σιγοβράζουμε για 2' τον χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες.

Αφαιρούμε τις φλούδες και τις κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ (ή σε άλλο μπολ) τους κρόκους και τους χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζεστό χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να πήξει και να κρυώσει τελείως το μείγμα.

Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφρειά σαντιγύ (σαν γιαούρτι σε υφή).

Την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι να ενσωματωθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού σε ατομικά φορμάκια του σουφλέ ή σε μια φόρμα του κέικ, αν θα το σερβίρουμε ολόκληρο.

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες το λιγότερο πριν το σερβίρισμα.

Για να το σερβίρουμε βουτάμε τη φόρμα στιγμιαία σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (τα φορμάκια σερβίρονται όπως είναι).

Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη που ρίχνουμε από μικρό σουρωτήρι και βάζουμε στο κέντρο τις φλούδες.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.