Υλικά
υλικά
70 γρ. μέλι
80 γρ. ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. ψίχα από ωμά φυστίκια Αιγίνης
2 πολύ φρέσκα μικρά αβγά
παρασκευή
(η συνταγή αυτή ετοιμάζεται από την προηγουμένη)Χοντροκόβουμε τα φυστίκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι μαζί με 40 γρ.
ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε τη ζάχαρη να λυώσει και να καραμελώσουν ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην καούν.
Αδειάζουμε σε χαρτί ψησίματος απλωμένα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφρειά σαντιγύ (σαν γιαούρτι) και κρατάμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι λίγο πριν βράσει.
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε το ζεστό μέλι συνεχίζοντας το χτύπημα και μέχρι να κρυώσει τελείως το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώνουμε σταδιακά τη μαρέγκα και κατόπιν τη σαντιγύ λίγη-λίγη, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
Σπάμε χοντρά τα καραμελωμένα φυστίκια, περνώντας από πάνω ένα βάρος (π.χ.
τον πλάστη).
Ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα τα 3/4 των φυστικιών.
Τα υπόλοιπα τα σπάμε περισσότερο στο μούλτι.
Ντύνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με μεμβράνη και σκορπάμε στον πάτο τα θρυμματισμένα φυστίκια.
Γεμίζουμε με το μείγμα του παγωτού και βάζουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Για να ξεφορμάρουμε, αδειάζουμε το παγωτό σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη προσεκτικά.