Follow us

Παγωτό με κεράσια και ρικότα

Παγωτό με κεράσια και ρικότα

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. ρικότα

250 γρ κεράσια

250 ml γάλα πλήρες

4 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών

150 γρ. ζάχαρη

1/2 ζουμερό λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό

1 λοβό βανίλιας

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Παρασκευή

Χτυπάμε ελαφρά τη ρικότα σ' ένα μπολ ν' αφρατέψει.

Σχίζουμε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και μ' ένα κουταλάκι ξύνουμε τα σποράκια μέσα στη ρικότα.

Προσθέτουμε και το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν και να αφρίσουν.

Μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε με το κουτάλι τη ρικότα, ανακατεύοντας καλά με τον αβγοδάρτη.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το κρύο γάλα ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα σε δοχείο κατά προτίμηση μεταλλικό και το αφήνουμε κλεισμένο στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.

Κάθε μια ώρα (για 3 φορές) το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ή για ελάχιστα με το μίξερ χειρός.

Εν τω μεταξύ, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο.

Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με την καστανή ζάχαρη και το λεμόνι και σκεπάζουμε.

Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να βράσουν για 2' σε δυνατή φωτιά, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε ακόμα 3'.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και κατόπιν στο ψυγείο.

Προσθέτουμε 2-3 κ.σ από το σιρόπι των κερασιών στο παγωτό, κατά τη διάρκεια ενός ανακατέματος.

Σερβίρουμε το παγωτό σε ποτήρια και βάζουμε από πάνω μερικά κεράσια και 1 κ.σ από το σιρόπι τους.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.