Follow us

Παγωτό κασσάτα Σικελίας

Παγωτό κασσάτα Σικελίας

Υλικά

υλικά

400 γρ. παντεσπάνι (μπορεί να είναι και το έτοιμο, για τούρτες)

400 γρ. τυρί ρικότα (όσο καλύτερη ποιότητα βρούμε)

300 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. φρούτα κονφί ψιλοκομμένα (κόντιτα)

1/2 φλ.τσ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη στο μπλέντερ (μικρά κομματάκια)

2 κ.σ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. κανέλα

1 σφηνάκι ρούμι λευκό

1 βαζάκι κερασάκια μαρασκίνο

παρασκευή

Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα στρογγυλή, με έλασμα.

Βάζουμε στον πάτο ένα ανάλογο κομμάτι παντεσπάνι (πάχους ενός δαχτύλου).

Στραγγίζουμε τη ρικότα σε σουρωτήρι, τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ και την αναμειγνύουμε με την άχνη, την κανέλα και το ρούμι.

Χτυπάμε για μισό λεπτό με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα μέχρι να γίνει μία κρέμα ομοιογενής.

Προσθέτουμε τα κομματάκια της σοκολάτας, τα κόντιτα, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Βάζουμε επάνω στο παντεσπάνι τα 2/3 της κρέμας, απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με άλλο κομμάτι παντεσπάνι.

Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες τουλάχιστον.

Κρατάμε στο ψυγείο την υπόλοιπη κρέμα και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο 15' νωρίτερα.

Ξεφορμάρουμε την κασσάτα σε πιατέλα, καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο και φλούδες από γλυκό πορτοκάλι, αν έχουμε.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.