Υλικά
υλικά
400 γρ. παντεσπάνι (μπορεί να είναι και το έτοιμο, για τούρτες)
400 γρ. τυρί ρικότα (όσο καλύτερη ποιότητα βρούμε)
300 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. φρούτα κονφί ψιλοκομμένα (κόντιτα)
1/2 φλ.τσ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη στο μπλέντερ (μικρά κομματάκια)
2 κ.σ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι ρούμι λευκό
1 βαζάκι κερασάκια μαρασκίνο
παρασκευή
Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα στρογγυλή, με έλασμα.
Βάζουμε στον πάτο ένα ανάλογο κομμάτι παντεσπάνι (πάχους ενός δαχτύλου).
Στραγγίζουμε τη ρικότα σε σουρωτήρι, τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ και την αναμειγνύουμε με την άχνη, την κανέλα και το ρούμι.
Χτυπάμε για μισό λεπτό με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα μέχρι να γίνει μία κρέμα ομοιογενής.
Προσθέτουμε τα κομματάκια της σοκολάτας, τα κόντιτα, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Βάζουμε επάνω στο παντεσπάνι τα 2/3 της κρέμας, απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με άλλο κομμάτι παντεσπάνι.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες τουλάχιστον.
Κρατάμε στο ψυγείο την υπόλοιπη κρέμα και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο 15' νωρίτερα.
Ξεφορμάρουμε την κασσάτα σε πιατέλα, καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο και φλούδες από γλυκό πορτοκάλι, αν έχουμε.