Follow us

Παγωτό american style

Παγωτό american style

Όλοι έχουμε δει κάπου εικόνες αμερικανικών προαστίων, με ήσυχους δρόμους γεμάτους σπίτια και παιδιά να στέκονται μπροστά από ένα φορτηγάκι με παγωτά. Το παγωτό ήταν από πολύ παλιά ένα από τα δημοφιλέστερα επιδόρπια στην Αμερική. Εκεί μπορεί κανείς να βρει γραφικά καταστήματα, τα "soda shops" που σερβίρουν αποκλειστικά παγωτά και γλυκά με παγωτό, που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησαν τα milkshakes (δροσερά ροφήματα με παγωτό, γάλα, φρούτα και αρώματα) αλλά και τα sundaes, χαρακτηριστικά επιδόρπια που αποτελούνται από παγωτό, σαντιγί ή και φρούτα, διακοσμούνται με πολύχρωμη τρούφα και γλασέ κεράσια και σερβίρονται σε ψηλό ποτήρι. Πέρα από αυτά όμως, η Αμερική εισήγαγε έναν ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής παγωτού που το διαφοροποιεί από την ευρωπαϊκή παράδοση. Στο κλασικό αμερικανικό παγωτό δεν χρησιμοποιούνται αβγά, μέθοδος γνωστή και ως Philadelphia style. Παρόλο που η χρήση αβγού δίνει ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, το αμερικάνικο στυλ είναι αρκετά πιο εύκολο και γρήγορο, καθώς απαιτεί ελάχιστο ή καθόλου μαγείρεμα της κρέμας. Έχει ως βάση του γαλακτοκομικά υλικά, όπως κρέμα γάλακτος ή γάλα και συμπληρώνεται με την προσθήκη σοκολάτας, φρούτων, αρωματικών και συχνά λιπαρών στοιχείων όπως βούτυρο, για να προκύψει η κρεμώδης υφή. Είναι μια μέθοδος που απαιτεί πολύ φρέσκιες πρώτες ύλες καθώς αυτό θα αναδείξει τη γεύση του παγωτού ενώ παράλληλα είναι ιδανική γα όσους επιθυμούν ένα πιο ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο. Τα παγωτά αυτά γίνονται καλύτερα σε παγωτομηχανή, ενώ αν δεν έχετε θα χρειαστεί να χτυπήσετε το παγωτό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ψύξης, ώστε να βγει αφράτο. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συνταγές για να δοκιμάσετε αμερικάνικες γεύσεις στην κουζίνα σας.


Ιάνθη Μιχαλάκη

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.