Υλικά
8 μικρές μπανάνες ή 4 μέτριες μπανάνες κομμένες στα δύοΥλικά
8 ξυλάκια για σουβλάκι
Χυμός λεμονιού
250 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα καρύδας (από κουτί)
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ. ανάλατα αράπικα φιστίκια χοντροκομμένα
4 κ.σ. τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και περνάμε μία ολόκληρη μπανάνα ή μισή μπανάνα αν χρησιμοποιούμε μπανάνες μετρίου μεγέθους, σε κάθε ξυλάκι.
Τις ραντίζουμε με λεμόνι, τις βάζουμε σε πιατέλα, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 45 λεπτά.
Αναμειγνύουμε την κρέμα καρύδας, τη ζάχαρη και το αλάτι και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ψηλό γυάλινο ή πλαστικό σκεύος.
Σοτάρουμε τα χοντροκομμένα φιστίκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 2 -3 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα φιστίκια και την τριμμένη καρύδα.
Βγάζουμε τις μπανάνες από το ψυγείο και βουτάμε κάθε παγωμένο «σουβλάκι» στο σκεύος με το μείγμα κρέμα καρύδας-ζάχαρη, γυρνώντας το από όλες τις μεριές για να καλυφθεί καλά.
Το βγάζουμε και το κυλάμε επάνω στο μείγμα φιστίκια-καρύδα για να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα «σουβλάκια».Βάζουμε τις μπανάνες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.
Α.Τ.