Follow us

Ωρα για πετιμέζι !

Ωρα για πετιμέζι !

Είτε βρεθείτε σε τρύγο και πάρετε φρέσκο μούστο, είτε φτιάξετε μούστο μόνοι σας από σταφύλια που θα αγοράσετε, φτιάξτε πετιμέζι και κλείστε το στο βάζο για όλο το χρόνο. Το εύγευστο σιρόπι του μούστου, που είναι γνωστό από την αρχαιότητα, επανήλθε στο προσκήνιο και χαρίζει την ιδιαίτερη γλύκα του σε πολλά πιάτα: σε ντρέσινγκ για πράσινες σαλάτες, σαν σιρόπι επάνω σε λευκά παγωτά ή κρεμώδη γλυκά, σε ορισμένα γλυκά του κουταλιού, για γλασάρισμα χοιρινού ή κοτόπουλου που ψήνεται στο φούρνο, σε μαρινάδες και σάλτσες κρεατικών κι ένα σωρό άλλα. Είναι, φυσικά, πιο υγιεινό από το σιρόπι της ζάχαρης. Απαραίτητη προϋπόθεση, ο μούστος να είναι της στιγμής, να μην έχει αρχίσει, δηλαδή, η ζύμωσή του, οπότε δεν είναι κατάλληλος για πετιμέζι.

Ν.Γ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.