Follow us

Ολα με φράουλες

Ολα με φράουλες

Είναι η εποχή που βρίσκουμε τις πιο νόστιμες φράουλες και δυστυχώς δεν κρατάει πολύ.
Η καλή φράουλα είναι σκληρή, γυαλιστερή, έχει ζωηρό πράσινο κοτσάνι και μυρίζει ωραία. Οι πολύ μεγάλες είναι γεμάτες νερό και άνοστες, προτιμάμε τις μικρότερες. Τις πλένουμε γρήγορα κάτω από τη βρύση και αφαιρούμε με ένα στρίψιμο το κοτσάνι, μόνο αν πρόκειται να καταναλωθούν αμέσως. Διαφορετικά, τις διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι δυο μέρες, σε απλωτό σκεύος, για να μην πιέζονται.
Η φράουλα δεν θέλει πολλά για να γίνει ένα λαχταριστό επιδόρπιο. Λίγη σαντιγύ της αρκεί! Φτιάξτε ένα εύκολο μιλφέϊγ με φύλλα σφολιάτας, σαντιγύ και φετάκια φράουλας. Χτυπήστε στο μπλέντερ μισό κιλό φράουλες με 150 γρ. ζάχαρη και 2 κ.σ. λεμόνι και φτιάξτε ένα coulis που θα απογειώσει παγωτό κρέμα, πάβλοβα, κρέμα ψυγείου, πανακόττα, ένα κλασικό μιλφέϊγ. Αγοράστε από ζαχαροπλαστείο έτοιμες μαρέγκες και συνδυάστε τις με σαντιγύ και φράουλες για μια πάβλοβα που αρέσει σε όλους και είναι ιδανικό επιδόρπιο μετά από γεύμα. Τέλος, τις προσφέρετε σκέτες, μαριναρισμένες σε λίγο λικέρ, στολισμένες με φυλλαράκια δυόσμου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.