H σειρά Explorations δικαιολογεί απόλυτα το όνομά της, καθώς έχει θέμα τους σπάνιους καφέδες από ιδαίτερα terroirs, που κρίνονται πολύτιμοι από τους experts της καταξιωμένης εταιρείας. Πρόκειται, κυριολεκτικά, όπως μας είπαν, για "κρυμμένους θησαυρούς" με πολύ ενδιαφέρον γευστικό προφίλ. Θα επιλέγονται κάθε φορά από ανεξερεύνητα εδάφη και από καφεόδενδρα μεγαλωμένα μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, που επηρεάζουν τα γευστικά τους χαρακτηριστικά.
Θα κυκλοφορούν δυο φορές τον χρόνο και θα διατίθενται σε περιορισμένη ποσότητα ενώ το προνόμιο της δοκιμής τους θα το έχουν αρχικά οι πιστοί πελάτες, με σειρά προτεραιότητας…
Η πρώτη κυκλοφορία περιλαμβάνει δυο καφέδες σε μια συσκευασία. Τα γευστικά χαρακτηριστικά τους, εντελώς διαφορετικά:
Ο Laos Bolaven Plateau, από το Νότιο Λάος καλλιεργείται σε υψόμετρο γύρω στα 1300μ. και βγάζει νόστιμες νότες δημητριακών, από 100% Arabica. Το εξειδικευμένο για την ποικιλία καβούρδισμα που έκανε η Nespresso δίνει ακόμα πιο έντονες γήινες νότες δημητριακών, με χαμηλή οξύτητα και νότες βοτάνων.
Ο Kenya Peaberry, πάλι, είναι από την γνωστή για την απαράμιλλη ποιότητα των καφέδων της Κένυα, και ο καφές peaberry θεωρείται ένας σπάνιος καφές με φρουτώδη γεύση, που παραπέμπει σε μαρμελάδα. Ο ειδικός τρόπος καβουρδίσματος πάλι εδώ, αναπτύσσει περισσότερο τα όμορφα γευστικά χαρακτηριστικά, και δίνει έναν καφέ με κομψή οξύτητα, αρωματικό, με νότες φρούτων όπως μήλα, βατόμουρα και φραγκοστάφυλλα, σε καραμελωμένη εκδοχή.
Η σειρά Explorations θέλει να μας κάνει experts γευσιγνώστες στον καφέ… Από 8 Μαΐου, οι δυο πρώτοι καφέδες θα διατίθεται μόνο σε επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club και από 22 Μαΐου σε όλους, αλλά η ποσότητα είναι περιορισμένη.