Follow us

Οι πολύχρωμες καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες

Οι πολύχρωμες καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες

Αν υπάρχει κάτι, που σίγουρα μας φτιάχνει το κέφι καλοκαιριάτικα, είναι τα άφθονα, πολύχρωμα, αρωματικά φρούτα που αντικρίζουμε αραδιασμένα στα καφάσια τους όπου κι αν γυρίσουμε το μάτι μας. Και επειδή τον καλό μάγειρα τον οδηγεί η αγορά, μια φρουτοσαλάτα είναι η τέλεια επιλογή για ένα όμορφο και εύκολο πιάτο είτε σαν επιδόρπιο είτε ακόμα και σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ, ιδίως αν τη συνοδεύσουμε με ένα γιαούρτι ή ένα καλής ποιότητας παγωτό. Εκτός από τη δροσιά και τη γεύση, οι φρουτοσαλάτες είναι ένα βρώσιμο στολίδι για το τραπέζι με τα λαμπερά χρώματα των φρούτων, και ακόμα, έχουν λίγες θερμίδες, είναι φορτωμένες με βιταμίνες και ίνες, περιέχουν άφθονο νερό (και χρειαζόμαστε τέτοια εδέσματα μέσα στη ζέστη) και ετοιμάζονται σε χρόνο ρεκόρ. Αν και μια απλή ανάμιξη των φρούτων που προτιμάμε είναι κατά βάση το μόνο απαραίτητο στοιχείο για μια φρουτοσαλάτα, ο εμπλουτισμός τους με σάλτσες, φρέσκα αρωματικά βότανα, μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, μέλι, σοκολάτα, μαρέγκα, σαντιγί, παγωτό, είναι δόκιμοι τρόποι για να αποκτήσει η φρουτοσαλάτα μας μια προσωπική σφραγίδα και να αναδειχθεί σε ένα επιδόρπιο αξιώσεων.

Updated: 19/07/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 30/06/16

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.