Οι γλυκές πίτσες

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Οι γλυκές πίτσες

Η γλυκιά “πίτσα”είναι ένα από τα πιο εύκολα γλυκά. Η πιο φροντισμένη εκδοχή της είναι αυτή με την κλασική ζύμη, που φτιάχνεται με μαγιά και θέλει το χρόνο της. Η πιο εύκολη είναι να αγοράσουμε μια έτοιμη, κατεψυγμένη βάση. Η επιλογή που προτιμάμε για τη βάση της πίτσας είναι η πανεύκολη που ετοιμάζεται ζυμώνοντας μαζί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και γιαούρτι. Δεν ξέρω ποιος την επινόησε, αλλά έχει εξαπλωθεί στο διαδίκτυο σαν πυρκαγιά σε μέρα με ανεμοθύελλα και είναι ωραιότατη.
Όσον αφορά την επικάλυψη, ο πιο απλός τρόπος είναι μια κρέμα τυριού σαν αυτή που φτιάχνουμε για το τσιζ κέικ ψυγείου και η λιωμένη σοκολάτα και αν βρισκόμαστε σε διάθεση πολύ δημιουργική, παίζει και η κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Για γαρνιτούρα, μια και είναι καλοκαίρι, τα φρέσκα φρούτα μαριναρισμένα για λίγο σε κάποιο λικέρ ή μπράντι ή χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού είναι εξαιρετικά. Οι ξηροί καρποί επίσης, αλλά και η τρούφα σοκολάτας και τα φρουί γλασέ.
Τέλος, οι πολύ πολύ βιαστικοί, θα δοκιμάζουν και τα έτοιμα αλείματα πραλίνας ή σοκολάτας, ενώ όσοι κλίνουν προς την υγιεινή διατροφή, μπορεί να σκεφθούν και μια παχιά στρώση από ταχίνι ραντισμένο με μέλι και πασπαλισμένο με κανέλα ή/και χοντροτριμμένα φουντούκια/αμύδαλα ανάμεικτα με ξερά και φρέσκα φρούτα.


Updated: 15/09/20


Ημ/νια α' δημοσίευσης: 15/06/18Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος