Follow us

Νέες γευστικές εκπλήξεις από τα Kayak

Κάναμε crash test στην vegan και την παραδοσιακή Βανίλια Μαδαγασκάδης, λατρέψαμε το παγωτό Pop Corn, πήραμε την Μαρέγκα Λεμονιού στο σπίτι για τα frozen cocktails μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δοκιμάσουμε και τις υπόλοιπες!

Νέες γευστικές εκπλήξεις από τα Kayak

Για κάποιον σαν εμένα, που πέρασε τα νιάτα του μπρος στη μεγάλη οθόνη με έναν κουβά pop corn στην αγκαλιά, η ιδέα για ένα παγωτό με γεύση Pop Corn είναι, αν μη τι άλλο, πρόκληση. Πρόκληση την οποία δεν θα μπορούσα να αρνηθώ, αφού συνοδευόταν κι από πρόσκληση της εμβληματικής ελληνικής εταιρείας παγωτών Kayak, για να δοκιμάσω τόσο το Pop Corn τους, όσο και τις άλλες νέες γεύσεις του καλοκαιριού, στο αγαπημένο μου κατάστημα της Πλάκας, εμπλουτισμένο φέτος με ήσυχη και σκιερή αυλή, που ενισχύει τα τραπεζάκια στην όμορφη περατζάδα του Μνημείου Λυσικράτους. Αυτό που δεν περίμενα, ήταν το νέο παγωτό Pop Corn των Kayak να αποδειχθεί… ανατροπή, κινηματογραφικού επιπέδου!

Δροσερό και γήινο, με έντονη τη γεύση του καλαμποκιού, αυτό το νέο παγωτό είναι μια ιντριγκαδόρικη πρόταση από την πρώτη κουταλιά. Όταν όμως συνδυαστεί με το αληθινό καβουρδισμένο καλαμπόκι που το συνοδεύει, το αποτέλεσμα είναι μια αποκάλυψη: η υφάλμυρη γεύση του κανονικού Pop Corn υπογραμμίζει τις λεπτές νότες καραμέλας του παγωτού για να τονίσει την γλύκα του, ενώ το παιχνίδι των υφών και των θερμοκρασιών, φτιάχνει τη δική του πλοκή στο στόμα. Ξεχωριστή, πρωτότυπη και γεμάτη προσωπικότητα, κι όχι τυχαία σε τροχιά blockbuster στην γκάμα των Kayak, ετούτη εδώ η πρόταση με έκανε να λυπηθώ διπλά, που δεν θα ανοίξει φέτος το Cine Paris λίγο πιο πέρα, για να απολαμβάνω το παγωτό με τους κουβάδες… Αναγκαστικά, είπα να πνίξω τη λύπη μου δοκιμάζοντας και μερικές απ’ τις υπόλοιπες νέες γεύσεις των Kayak!

Νέες γευστικές εκπλήξεις από τα Kayak

Η vegan Βανίλια Μαδαγασκάρης ήταν το επόμενο πείραμά μου, την οποία αποφάσισα να βάλω δίπλα-δίπλα με την κλασική και διάσημη, αρωματική Βανίλια Μαδαγασκάρης που απολαμβάνουμε στα Kayak εδώ και χρόνια: το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Εξίσου αρωματική και με μια ανεπαίσθητη επίγευση φυτικότητας που νιώθεις φευγαλέα, σ’ εκείνη την ηδονική στιγμή που γλύφεις τα χείλη σου για ν’ απολαύσεις όση από την κουταλιά δεν γέμισε το στόμα, η vegan Βανίλια Μαδαγασκάρης όχι απλώς κόντραρε στα ίσια την παραδοσιακή, αλλά την κέρδισε και στα σημεία: παρασκευασμένη με γάλα βρώμης ολικής, η vegan εκδοχή είχε πιο παχιά, μαστιχωτή υφή, με ωραίο άρωμα που διαρκεί, αλλά και μια γλύκα πιο απαλή από εκείνη της παραδοσιακής, που βέβαια παραμένει απολαυστική, με βαθύ και διακριτικό άρωμα.

Όσο για το τελείωμα; Η ανάλαφρη και δροσερή, από την όψη της και μόνο, Μαρέγκα Λεμονιού… όνομα και πράγμα! Προικισμένη με τη δροσιά και την ένταση που ψάχνεις στην ιδανική Key Lime Pie και με αφράτη, χορταστική υφή, αυτή η άκρως καλοκαιρινή και αναζωογονητική γεύση, με το λεμόνι της σε πρώτο φόντο, είναι ένα βάλσαμο για τις καυτές μέρες του καύσωνα, που θα απογειωθεί εάν γαρνιριστεί με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου, αλλά και θα πρωταγωνιστήσει ιδανικά σε ένα παγωμένο daiquiri ή μια margarita, αν αποφασίσετε να την πάρετε στο σπίτι.

Κι αυτές βεβαίως ήταν μόνο τρεις από μια ολόκληρη οκτάδα νέων γεύσεων που της Kayak: στο vegan παλμαρέ της, εκτός την Βανίλια Μαδαγασκάρης έχει λανσάρει και vegan Σοκολάτα Βελγίου, ενώ την γκάμα συμπληρώνουν το Παγωτό Αμυγδαλωτό με κρέμα, αμύγδαλα και ξύσμα φρέσκου λεμονιού να αναδομούν την παραδοσιακή συνταγή των Κυκλάδων, η Spicy Ruby Chocolate με την ροζ σοκολάτα της Callebaut συνδυασμένη με 4 υπέροχα μπαχαρικά, το σορμπέ Ρόδι – Βατόμουρο με πραγματικό χυμό φρούτων, χωρίς συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης, η Grand Cru Chocolate με τρούφα αυθεντικής σοκολάτας Nyangbo της Valrhona, αλλά και παγωτό Σύκο, γεμάτο με τις γεύσεις και τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού. Αυτό το τελευταίο, δε, είναι ήδη στο στόχαστρο για την επόμενη επίσκεψή μου στα Kayak. Εσείς ακόμη κάθεστε;

i www.kayak.gr | https://www.instagram.com/kayak.gr/ | FB: It is Kayak

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.