banner
banner
banner

«Ναπολεόν» με καρπούζι και κρέμα μασκαρπόνε –λευκή σοκολάτα

Συνταγή

«Ναπολεόν» με καρπούζι και κρέμα μασκαρπόνε –λευκή σοκολάτα
Υλικά

2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 δόσεις βανίλια
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
350 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1 μεγάλο μακρόστενο καρπούζι
Για τη γαρνιτούρα: ¾  φλ. τριμμένη καρύδα, 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 12 φύλλα φρέσκιας μέντας

banner
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Τη βάζουμε στο ψυγείο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να χλιάνει. Την ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε σε μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και τη μέντα και ανακατεύουμε με κουτάλι. Μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε το καρπούζι σε οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ. Αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε με κουπ πατ διαμέτρου 5 –7, κυκλικές φετούλες ψίχας –χρειαζόμαστε συνολικά 18 φετούλες για 6 γλυκάκια.
Μοντάρουμε το γλυκό: βάζουμε μια φετούλα καρπούζι σε ένα πιατάκι και τη σκεπάζουμε με μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε –σοκολάτα πάχους 1 εκ. συνεχίζουμε εναλλάσσοντας άλλες δύο φορές μια φέτα καρπούζι και σκεπάζουμε πάλι με μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε –σοκολάτα (τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας). Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη καρύδα ανακατεμένη με ξύσμα λεμονιού και στολίζουμε με ένα φυλλαράκι φρέσκια μέντα.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος