Follow us

Muffin με σταφύλι

Muffin με σταφύλι

Υλικά

υλικά

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

15 γρ. μαγιά σε σκόνη

125 γρ. βούτυρο φρέσκο

120 γρ. αμυγδαλόπαστα (μάρτζιπαν)

80 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

1/2 φλ.κ. γάλα

200 γρ. περίπου σταφύλι μοσχάτο*

φορμάκια γιά μάφφιν ατομικά ή φόρμα σιλικόνης με θήκες

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Πλένουμε καλά το σταφύλι, χωρίζουμε τις ρώγες, τις κόβουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι.

Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε μικρά κυβάκια.

Λιώνουμε το βούτυρο, βάζοντάς το για λίγα λεπτά στο φούρνο που ζεσταίνεται.

Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας καλά με μεγάλο κουτάλι.

Όταν ενσωματωθούν όλα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε με το γάλα και, τέλος, ανακατεύουμε στο χυλό τα κυβάκια της αμυγδαλόπαστας.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια ή στα φορμάκια σιλικόνης.

Βυθίζουμε ελαφρά μερικές ρώγες σταφυλιού στο καθένα, μοιράζοντάς τες.

Ψήνουμε τα μάφφιν για 20΄-25΄, δοκιμάζοντας με το μαχαίρι ένα για να ελέγξουμε το ψήσιμο.

Μόλις γίνουν χλιαρά, τα ξεφορμάρουμε.*μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο είδος σταφυλιού, αλλά το μοσχάτο δίνει ξεχωριστό άρωμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.