Follow us

Μπράουνις με σπόρους chia και καφέ

Μπράουνις με σπόρους chia και καφέ

Υλικά

Υλικά

½  φλ. σπόροι chia

300 γρ. αλεύρι

1 φλ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 γερή πρέζα αλάτι

½ φλ. βούτυρο

120 γρ. σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο από 70% και άνω

4 αβγά

1 δόση βανιλίνη

¼ φλ. δυνατός καφέ φίλτρου 

Εκτέλεση

Αλέθουμε τους σπόρους chia σε ένα δυνατό μπλέντερ.

Προθερμαίνουμε τοn φούρνο στους 160ο C.

Bουτυρώνουμε κα αλευρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 24 Χ 24 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι από τους σπόρους chia, τη σόδα και το αλάτι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά και προσθέτουμε τον καφέ και τη βανιλίνη.

Δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι από τους σπόρους chia και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ρίχνουμε τον χυλό στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε γύρω στα 15 -16 λεπτά αν θέλουμε τα μπράουνις πιο υγρά και γύρω στα 18 -20 λεπτά αν θέλουμε να έχουν μάλλον την υφή κέικ.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μέσα στο ταψί.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σκόνη κακάο και γαρνίρουμε με έναν κόκκο καφέ.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά