banner
banner
banner

Μπράουνις με μαύρα φασόλια και χουρμάδες

Συνταγή

Μπράουνις με μαύρα φασόλια και χουρμάδες
Υλικά

1 φλ. μαγειρεμένα μαύρα φασόλια (περίπου ½ φλ. ξερά)
¼ φλ. βούτυρο καρύδας
1//2 κ.γ. αλάτι
1 δόση βανιλίνης
¼ φλ. μέλι βελανιδιάς ή σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
½ φλ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι
¼ φλ.ζεστό νερό
⅓ φλ. κακάο
1 κ.σ. σπόροι τσία (chia) μουσκεμένοι σε 3 κ.σ. νερό
½ φλ. αλεύρι από αμύγδαλα
½ φλ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή δάκρυα σοκολάτας
Για τη γαρνιτούρα: χουρμάδες, σιρόπι καραμέλας ή μέλι

banner
Εκτέλεση

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι πλευράς 20 εκ.. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε σε μπολ τους χουρμάδες με το ¼ φλ. καυτό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 30 λεπτά. Αφού μαλακώσουν αρκετά, τους λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Βάζουμε στο μπλέντερ τα μαύρα φασόλια, το βούτυρο καρύδας, το αλάτι, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, τους χουρμάδες με το νερό τους, το κακάο κοσκινισμένο και τους σπόρους τσία. Δουλεύουμε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και να μην ξεχωρίζουν κομματάκια από φασόλια ή χουρμάδες.  Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε κομμάτια. Τα γαρνίρουμε με 1-2 ολόκληρους χουρμάδες και περιχύνουμε με σιρόπι καραμέλας ή μέλι.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος