Follow us

Μπράουνις με γκανάς από σοκολάτα και κόκκινο κρασί

Μπράουνις με γκανάς από σοκολάτα και κόκκινο κρασί

Υλικά

Υλικά

1 φλ. ξερά κεράσια ή βύσσινα ψιλοκομμένα

½ φλ. κρασί Cabernet Sauvignon ή ξηρή Μαυροδάφνη

¾ φλ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

120 γρ. κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη

2 φλ. ζάχαρη

3 αβγά

1 δόση βανιλίνη

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

¼ 1 γερή πρέζα αλάτι

Για την γκανάς κόκκινου κρασιού

180 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

3 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. Cabernet Sauvignon ή ξηρή Μαυροδάφνη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κεράσια και το κρασί και ζεσταίνουμε το μείγμα επάνω σε μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Στρώνουμε ένα ταψάκι 33X22X5 με λαδόκολλα που να περισσεύει από τις άκρες του ταψιού.

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας πού και πού με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε μπολ, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και ενσωματώνουμε ένα-ένα τα αβγά και τη βανίλια, χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε μικρή λεκάνη.

Ρίχνουμε στο αλεύρι το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ζωηρά.

Προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ξεκολλούν από το πλάι του ταψιού.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει δύο ώρες.

Σηκώνουμε το γλυκό με τη λαδόκολα και το ακουμπάμε επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.

Το αλείφουμε με την γκανάς σοκολάτα -κρασί.

Κόβουμε πρώτα σε λωρίδες πλάτους 5 εκ.

και μετά σε κομμάτια μήκους 10 εκ.για να συντηρήσουμε αυτά τα ιδιαίτερα brownies τα βάζουμε σε μονή σειρά σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.

A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.