banner
banner
banner

Μπράουνις

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022

Υλικά
Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
4 αβγά
80 γρ. ζάχαρη
Για την γκανάς
340 γρ. κουβερτούρα
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
Για τη γαρνιτούρα
Γλυκό του κουταλιού καρότο

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια μαζί με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν-μαρί). Το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπάει στο νερό. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρουμε από την εστία και χτυπώντας με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αβγά ένα-ένα και το αλεύρι.  Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά, αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί γύρω στη μισή ώρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Μεταφέρουμε στο ταψί τον χυλό και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε την γκανάς: τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μπολ κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και, λίγο πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, έτσι ώστε να την καλύψει εντελώς. Αφήνουμε να κάτσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περιχύνουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγο γλυκό του κουταλιού καρότο. 

Α. Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος