3 τεμ. φύλλα γιουφκά
Για την κρέμα
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 lt γάλα αμυγδάλου
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 στικ βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
30 γρ. μαργαρίνη
20 γρ κορνφλάουρ
Ετοιμάζουμε την κρέμα: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα περνάμε από σίτα για να αποκτήσουν λεία υφή. Καθαρίζουμε και ψήνουμε τα μήλα τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. Μοιράζουμε την κρέμα σε κάθε φύλλο και το τυλίγουμε σαν ένα πακέτο. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ψητά μήλα και παγωτό σαλέπι ή παγωτό κανέλα ή σορμπέ μήλου. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
*Η συνταγή είναι του σεφ Στέφανου Σταμίδη από το εστιατόριο Dome Real Cuisine, Ξεν. Νikopolis.