banner
banner
banner

Μπισκότα πορτοκαλιού με μαστίχα

Συνταγή

Μπισκότα πορτοκαλιού με μαστίχα
Υλικά

2 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾  φλ. ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο
1 κρόκος
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος  με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι

banner
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαστίχα και το αλάτι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε καλά με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον κρόκο και την κρέμα  γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, δίνουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα ζύμης και τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους περ. 3 χιλ. και κόβουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα φλιτζανάκι ή τα ειδικά κουπ πατ. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε δύο λαμαρίνες φούρνου στρωμένες με λαδόκολλα, αφήνοντας γύρω στα 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.
Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος