banner
banner
banner

Μπισκότα με σπόρους και αμύγδαλα

Συνταγή

Μπισκότα με σπόρους και αμύγδαλα
Yλικά

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. ανάμεικτοι ανάλατοι και άψητοι  σπόροι (ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, κουκουνάρι, σουσάμι)
40 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, σε φετάκια
 ½  κ.γ. σόδα σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
1 αβγό
1 δόση βανιλίνη

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Καβουρδίζουμε ελαφρά σε στεγνό τηγάνι τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους, τα αμύγδαλα και το σουσάμι. Καβουρδίζουμε ξεχωριστά το κουκουνάρι. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με τη σόδα. Δουλεύουμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο αλεύρι μαζί με τους σπόρους και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα να αναμειχθούν τα υλικά. Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα, παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Τα πιέζουμε ελαφρά με το πίσω μέρος της παλάμης μας ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πλατύνουν. Ψήνουμε γιά 8-9 λεπτά, ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν 5-6 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.
Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος