banner
banner
banner

Μπισκότα με μπαχαρικά και επικάλυψη από λευκή σοκολάτα και τυρί κρέμα

Συνταγή

Μπισκότα με μπαχαρικά και επικάλυψη από λευκή σοκολάτα και τυρί κρέμα
Υλικά

2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
¾ φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο φρέσκο
1 κρόκο (από μεγάλο αβγό)
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ 
1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
350 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη 
250 γρ. τυρί κρέμα
¼ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 + 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 φλ. κράνμπερις 

banner
Υλικά

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, τις 2 κ.σ ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον κρόκο και την κρέμα και χτυπάμε να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, σταματώντας αμέσως μόλις σχηματιστεί ζύμη. Τη χωρίζουμε στα τέσσερα και σχηματίζουμε μια μπάλα με κάθε κομμάτι. Πατάμε λίγο κάθε κομμάτι να πλατύνει, το τυλίγουμε χωριστά σε μεμβράνη και  αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για 2 ώρες.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους 5 χιλ. (το άνοιγμα γίνεται πιο εύκολα με τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας). Κόβουμε μεγάλα μπισκότα με διάμετρο 7 εκ. με κουπ πατ ή ένα φλιτζάνι και τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, σε απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ τους. Τα ψήνουμε  για 10 λεπτά, τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν 4'-5' και μετά τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα, για να κρυώσουν τελείως, για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα:
Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το σημείο να σιγοβράζει. Στερεώνουμε στα χείλη του σκεύους το μπολ, ρίχνουμε την ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει λίγο και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τις άλλες 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, να ενωθούν τα υλικά εντελώς και να έχουμε μια μαλακιά κρέμα. Αλείφουμε με μια γερή στρώση κρέμας σοκολάτας –τυριού κάθε μπισκότο. Στολίζουμε με τα κράνμπερις και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο.  


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος