Υλικά
1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη Υλικά
1/2 φλ. τσ. γάλα
1 φλ. τσ. νερό
½ φλ. τσ. άγλυκο κακάο
3 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης στιγμιαίου μαγειρέματος
1 φλ. τσ. αφυδατωμένη καρύδα άγλυκη
1 φλ. τσ. λεπτοτριμμένα αμύγδαλα
2 δόσεις βανιλίνη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο.
Ανακατεύουμε και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη βρώμη.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας 2 –3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να παίρνει τη μορφή χυλού.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την καρύδα, τη βανιλίνη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ελαφρά μια λαδόκολα και ρίχνουμε επάνω κουταλιές από το μείγμα.
Τα πλαταίνουμε πιέζοντας ελαφρά με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού.
Όταν στερεοποιηθούν εντελώς, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα φυλάμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Α.Τ