Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1 κ.σ. κοφτή ξύσμα πορτοκαλιού
100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τριμμένα στη μουλινέτα (όχι σαν πούδρα)
3 κ.γ. καρδάμωμο τριμένο (ή 1 κ.σ. σπόροι καρδάμωμου χτυπημένοι καλά στο γουδί)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Δουλεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός σε μεγάλο βαρύ μπολ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αβγό, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το καρδάμωμο και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μάλλον σκληρή ζύμη. Το χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια και τα μοιράζουμε σε δύο ταψιά ντυμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους διάστημα 3 εκ..
Τα πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός ποτηριού για να πλατύνουν.
Τα ψήνουμε 12–14 λεπτά μέχρι να πάρουν απαλό χρυσοκάστανο χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί και τα μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για να γίνουν τραγανά θα πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν τελείως.
Α.Τ.