Follow us

Μπισκότα με αμύγδαλο, καρδάμωμο και πορτοκάλι

Μπισκότα με αμύγδαλο, καρδάμωμο και πορτοκάλι

Υλικά

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αβγό

1 κ.σ. κοφτή ξύσμα πορτοκαλιού 

100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τριμμένα στη μουλινέτα (όχι σαν πούδρα)

3 κ.γ. καρδάμωμο τριμένο (ή 1 κ.σ. σπόροι καρδάμωμου χτυπημένοι καλά  στο γουδί)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Δουλεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός σε μεγάλο βαρύ μπολ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αβγό, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το καρδάμωμο και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενοποιηθεί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μάλλον σκληρή ζύμη. Το χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια και τα μοιράζουμε σε δύο ταψιά ντυμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους διάστημα 3 εκ..

Τα πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός ποτηριού για να πλατύνουν.

Τα ψήνουμε 12–14 λεπτά μέχρι να πάρουν απαλό χρυσοκάστανο χρώμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί και τα μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Για να γίνουν τραγανά θα πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν τελείως.

Α.Τ.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.