banner
banner
banner

Μπισκότα λεμονιού με σταφίδες

Συνταγή

Μπισκότα λεμονιού με σταφίδες
Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ζάχαρη άχνη + ζάχαρη άχνη για  το πασπάλισμα
1 αβγό
1 κ.σ. κοφτή ξύσμα λεμονιού  
1 δόση βανιλίνη
50 γρ. σταφίδες
1- 2 κ.σ. γάλα

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε τις σταφίδες και τις βάζουμε σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν. Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Δουλεύουμε το βούτυρο και την ζάχαρη με μίξερ χειρός σε μεγάλο βαρύ μπολ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανιλίνη  και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενοποιηθεί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ, ρίχνουμε το γάλα και τις σταφίδες και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο πάχους ½ εκ. και κόβουμε τα μπισκότα σε ό, τι σχήμα θέλουμε. Τα ακουμπάμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 3 εκ. και τα ψήνουμε για 9 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αλείφουμε με το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με άχνη ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 4 –5 λεπτά να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Τα αφήνουμε λίγα λεπτά στο ταψί, τα ανασηκώνουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα και τα ακουμπάμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος