Follow us

Μπισκότα λεμονιού με σταφίδες

Μπισκότα λεμονιού με σταφίδες

Υλικά

Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

75 γρ. ζάχαρη άχνη + ζάχαρη άχνη για  το πασπάλισμα

1 αβγό

1 κ.σ. κοφτή ξύσμα λεμονιού  

1 δόση βανιλίνη

50 γρ. σταφίδες

1- 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε τις σταφίδες και τις βάζουμε σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν.

Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι.

Δουλεύουμε το βούτυρο και την ζάχαρη με μίξερ χειρός σε μεγάλο βαρύ μπολ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενοποιηθεί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ, ρίχνουμε το γάλα και τις σταφίδες και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο πάχους ½ εκ.

και κόβουμε τα μπισκότα σε ό, τι σχήμα θέλουμε.

Τα ακουμπάμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 3 εκ.

και τα ψήνουμε για 9 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αλείφουμε με το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με άχνη ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 4 –5 λεπτά να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα.

Τα αφήνουμε λίγα λεπτά στο ταψί, τα ανασηκώνουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα και τα ακουμπάμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Α.Τ.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.