Follow us

Μπισκότα βρώμης με ξερά βερίκοκα, κακάο και σταφίδες

Μπισκότα βρώμης με ξερά βερίκοκα, κακάο και σταφίδες

Υλικά

Υλικά

2 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης

½ φλ. τσ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

1 ½ φλ. τσ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. σόδα 

1 πρέζα αλάτι

½ κ.γ γλυκάνισο τριμμένο

170  γρ. γιαούρτι

2 αβγά χτυπημένα

1 δόση βανιλίνη

2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες

1 φλ. ξερά βερίκοκα κομμένα

2 κ.σ. μαύρες ή άσπρες σταφίδες

1 /3 φλ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιούμε βούτυρο, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C.

Απλώνουμε τις νιφάδες της βρώμης σε ένα ρηχό ταψί και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά.

Τις αφήνουμε στην άκρη.

Σπάμε με τα χέρια μας τα καρύδια σε κομματάκια και τα καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4 -5, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα βερίκοκα σε κομματάκια με το ψαλίδι και τα αφήνουμε στην άκρη.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το γιαούρτι για 2 -3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, το γλυκάνισο, τα φρούτα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή με την ειδική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε τη βρώμη και ξανά –ανακατεύουμε γερά.

Στρώνουμε ταψιά με λαδόκολλα, παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας γύρω στα 2,5 εκ.

απόσταση ανάμεσα στο κάθε μπισκότο (βεβαίως μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα –γίγαντες, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας).

Ψήνουμε περίπου 9 λεπτά τα μικρά μπισκότα και περίπου 13 λεπτά τα μεγάλα.

Τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.

Α.Τ