banner
banner
banner

Μπισκότα αμυγδάλου με μαρμελάδα

Συνταγή

Μπισκότα αμυγδάλου με μαρμελάδα
Υλικά

1 ¼ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. σόδα
½ φλ. βούτυρο μαλακωμένο
½ φλ. ζάχαρη
1 αβγό
1 δόση βανιλίνη
½ φλ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα 
2 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο (π.χ. Amaretto)
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο ή βερίκοκο ή ροδάκινο

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό, τη βανιλίνη και το λικέρ πικραμύγδαλου και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Το μεταφέρουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα και αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 3 εκ.. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθούν -δεν πρέπει να πάρουν χρώμα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο  και μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως. Βάζουμε στο βαθούλωμα λίγη μαρμελάδα και σερβίρουμε.
Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος