ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Μπάρες σοκολάτας και βρώμης χωρίς ψήσιμο

Μπάρες σοκολάτας και βρώμης χωρίς ψήσιμο

Υλικά

1/4 φλ. λάδι καρύδας ή ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
½ φλ. μέλι ή maple syrup
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
1 δόση βανιλίνη
½ κ.γ. αλάτι
2 φλ. νιφάδες βρώμης
3 φλ. δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη
1 φλ. ηλιόσποροι ανάλατοι
½ φλ. σουσάμι ωμό
1 φλ. τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ελαφρά με ηλιέλαιο ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί 25 εκ. x 32 εκ. Βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το λάδι, το μέλι ή το σιρόπι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανιλίνη και το αλάτι. Ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας πού και πού μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μεγάλο βαρύ μπολ, ανακατεύουμε καλά τη βρώμη, τα δημητριακά πρωινού, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι και τα τσιπς σοκολάτας. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το σιρόπι που έχουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος 1 –1,5 εκ, πιέζοντας με το πίσω μέρος της παλάμης μας (βρέχουμε πρώτα τα χέρια μας) ή κυλώντας στην επιφάνεια ένα μπουκάλι ελαφρά βρεγμένο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Βγάζουμε το ταψί και κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. και μετά σε κομμάτια 6 εκ. Οι μπάρες διατηρούνται καλά σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 10 ημέρες και ακόμα καλύτερα αν τις βάλουμε στο ψυγείο.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.