banner
banner
banner

Μπάρες με σοκολάτα, αμύγδαλα και σταφίδες

Συνταγή

Μπάρες με σοκολάτα, αμύγδαλα και σταφίδες
Yλικά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
¾ φλ. ξυσμένη κουβερτούρα
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. μέλι
½ φλ. αμύγδαλα με τη φλούδα χοντοκομμένα
½ φλ. σταφίδες
1 πρέζα αλάτι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Κρατάμε στην άκρη ένα φλ. από το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη βρώμη, τη σοκολάτα, τα αμύγδαλα και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά, τη βανιλίνη, το ελαιόλαδο και το μέλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στρώνουμε τη βάση ενός ρηχού ορθογώνιου ταψιού περίπου 18Χ25 εκ. με λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ύψος 2 εκ. Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και ξεκολλάμε τις μπάρες από το χαρτί. Τις διατηρούμε μέχρι και μια εβδομάδα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος