Follow us

Μπάρες δημητριακών: ενέργεια σε δυο λεπτά!

Μπάρες δημητριακών: ενέργεια σε δυο λεπτά!

Είναι το σνακ του πολυάχολου, δηλαδή όλων μας! Εκεί, μέσα στο τρέξιμο της ημέρας, την πίεση, τη ζαλάδα από την έλλειψη σωστής διατροφής, χρειάζεσαι κάτι υγιεινό και γρήγορο να σε τονώσει. Μερικές νόστιμες μπουκιές ενέργειας. Οι μπάρες δημητριακών πάντοτε θα αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή όταν νιώθουμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν και πάντοτε θα μας γοητεύει το γεγονός ότι διαθέτουν μεγάλη γκάμα γεύσεων, ώστε να διαλέγουμε κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό και πάλι να μην τελειώνουν οι συνδυασμοί. Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση, σας παροτρύνουμε να δημιουργήσετε τις δικές σας σπιτικές , εύκολες μπάρες και να βάλετε μέσα ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Δεν σας συνιστούμε τις μπάρες του εμπορίου, καθώς οι περισσότερες διαθέτουν πολλή ζάχαρη ή τεχνητά αρώματα και συντηρητικά που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Στις δικές μας προτάσεις, θα δείτε ότι δεν χρησιμοποιούμε ζάχαρη, μόνο λίγο μέλι, το οποίο διαλέγουμε για το αυθεντικό άρωμά του και τα θρεπτικά συστατικά του. Τα φρούτα και η σοκολάτα είναι δυνατά στοιχεία που κάνουν τις μπάρες δημητριακών πιο ελκυστικές και μπορούμε να πούμε ότι μας καλύπτουν πλήρως όταν ζητάμε διακαώς κάτι γλυκό. Ακόμη, αν το γιαούρτι δεν είναι και το καλύτερό σας, δοκιμάστε να το συμπεριλάβετε σε μια συνταγή με δημητριακά και θα δείτε ότι θα το λατρέψετε. Δίνει ξεχωριστή γεύση και χορταίνει με τον πιο υγιεινό τρόπο. Ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούμε, κάποιες φορές ψήνουμε τις μπάρες και κάποιες όχι, σε κάθε περίπτωση, η εκτέλεση είναι πάντοτε σύντομη και εύκολη, τόσο που σίγουρα θα μπείτε στον κόπο να τις δοκιμάσετε όλες!

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.