banner
banner
banner

Μπανανόψωμο με σοκολάτα

Συνταγή

Μπανανόψωμο με σοκολάτα
Υλικά

1 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι από spelt ή από βρώμη ή ανάμικτα
500 γρ. μπανάνες υπερώριμες (2 φλ. περίπου λιωμένη μπανάνα)
½ φλ. κακάο
1 ½  κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
¼ φλ. ζάχαρη καρύδας
1 φλ. λάδι καρύδας
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.σ. ξύδι
1/4 φλ. γάλα
2/3 φλ. maple syrup ή μέλι ή σιρόπι αγαύης

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε με λάδι (λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο) και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι 25 εκ. μήκος, 12 εκ. πλάτος και 10 εκ. ύψος. Σε μεγάλο βαρύ μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι και τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι ή το maple syrup ή το σιρόπι αγαύης, το ξύδι, το νερό, το γάλα και τις μπανάνες και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, το κακάο, τη βανιλίνη και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το ψωμί για άλλα 10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το ψωμί στο ταψάκι για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Σερβίρουμε το ψωμί κομμένο σε χοντρές φέτες.


A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος