Υλικά
40 γρ. βούτυροΥλικά
3-4 κ.σ. μέλι
4 μπανάνες κομμένες κατά μήκος στη μέση
Ένα σφηνάκι ρούμι
Μια φούχτα ανάλατοι και άψητο ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, πέκανς, καρύδια)
Εκτέλεση
Χοντροσπάμε και καβουρδίζουμε ελαφρά τους ξηρούς καρπούς.
Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις πάρει το μείγμα καστανό χρώμα τοποθετούμε τις μπανάνες.
Τις μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τις από κάθε πλευρά, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Ρίχνουμε το ρούμι και μόλις εξατμισθεί, μοιράζουμε τις μπανάνες στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.
Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό.A.T.