banner
banner
banner

Μπανάνες ψητές στο γκριλ με ξηρούς καρπούς, μέλι και ρούμι

Συνταγή

Μπανάνες ψητές στο γκριλ με ξηρούς καρπούς, μέλι και ρούμι
Υλικά

40 γρ. βούτυρο
3-4 κ.σ. μέλι
4 μπανάνες κομμένες κατά μήκος στη μέση
Ένα σφηνάκι ρούμι
Μια φούχτα ανάλατοι και άψητο ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, πέκανς, καρύδια)

banner
Εκτέλεση

Χοντροσπάμε και καβουρδίζουμε ελαφρά τους ξηρούς καρπούς. Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις πάρει το μείγμα καστανό χρώμα τοποθετούμε τις μπανάνες. Τις μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τις από κάθε πλευρά, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Ρίχνουμε το ρούμι και μόλις εξατμισθεί, μοιράζουμε τις μπανάνες στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος