3-4 ώριμες μπανάνες
300-500 γρ. κουβερτούρα
2-3 κ.σ. βούτυρο καρύδας
Χυμός και ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
300 γρ. ξηροί καρποί καβουρδισμένοι και χοντροσπασμένοι
60 γρ. απλές χρωματιστές καραμέλες σε όποια γεύση μας αρέσει, αν θέλουμε χοντροσπασμένες
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε οριζοντίως σε κομμάτια 3 εκ.. Τις στερεώνουμε σε μια οδοντογλυφίδα, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, τις ραντίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε σε μπολ τους ξηρούς καρπούς και την τριμμένη καραμέλα (αν χρησιμοποιούμε). Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο καρύδας σε μπεν μαρί, αποσύρουμε από τη φωτιά,, ανακατεύουμε μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού και βουτάμε τα κομμάτια της μπανάνας κρατώντας τα από την οδοντογλυφίδα. Τα βγάζουμε στραγγιστά και τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με το μείγμα των ξηρών καρπών και της τριμμένης καραμέλλας αν χρησιμοποιούμε, περιμένουμε 2 λεπτά και τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως για 5-6 ώρες πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να τα σερβίρουμε.
A.T.