banner
banner
banner

Μπακλαβάς με φιστίκια, αμύγδαλα και ροδόνερο

Συνταγή

Μπακλαβάς με φιστίκια, αμύγδαλα και ροδόνερο
Υλικά

1 πακέτο λεπτό φύλλο μπακλαβά (450-500 γρ.)
250 γρ. φιστίκι Αιγίνης(ψίχα ανάλατη)
200 γρ. αμυγδαλόψιχα
70 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. καρδάμωμο
300 γρ. βούτυρο φρέσκο

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. νερό
Μερικές κουταλιές ροδόνερο (κατά προτίμηση)

banner
Παρασκευή

Βάζουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και το καρδάμωμο, τμηματικά, και τους κόβουμε με προσοχή, να μην ψιλοκοπούν υπερβολικά. Τους αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο σε κατσαρολάκι, για να λιώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Απλώνουμε σε ανάλογο, βουτυρωμένο ταψί έξι φύλλα βουτυρωμένα καλά, ένα ένα. Απλώνουμε το μισό μείγμα ξηρών καρπών. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα βουτυρωμένα και το υπόλοιπο μείγμα. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα (πρέπει να είναι 5-6) πάντα βουτυρωμένα ανάμεσα. Χαράζουμε τον μπακλαβά και τον ψήνουμε περί που για 25 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσό το φύλλο. Τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 7-8 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το ροδόνερο. Ρίχνουμε το σιρόπι καυτό στον κρύο μπακλαβά. Τον αφήνουμε να "τραβήξει" αρκετές ώρες πριν τον σερβίρουμε.

Σημ.: Μοιράζουμε τα φύλλα ανάλογα με τον αριθμό τους.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος