banner
banner
banner

Μους χαλβά με κριτσίνι μπακλαβά

Συνταγή

Μους χαλβά με κριτσίνι μπακλαβά
Υλικά

300 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. λευκός χαλβάς
1 κ.σ. ταχίνι
Για το κροστίνι:
3 φύλλα κρούστας τύπου Βηρυτού
60 γρ. καστανή ζάχαρη
90 γρ. καρύδι τριμμένο
Βούτυρο λιωμένο

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μους: χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε τον χαλβά τριμμένο μαζί με το ταχίνι, χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα και μεταφέρουμε σε  φόρμες. Ετοιμάζουμε τα κροστίνι: παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το καρύδι. Βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Στο τέλος, βάζουμε και το τρίτο φύλλο. Τα κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε 8 με 9 λεπτά στους 180οC. Σερβίρουμε τη μους και γαρνίρουμε με τα κροστίνι.

*Η συνταγή είναι του σεφ Γιώργου Βαγιωνά, από το εστιατόριο Μασσαλία.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος